Vuoden 2011 LVI-nainen

VUODEN 2011 LVI NAINEN PIRJO VANALA

Vuoden 2011 LVI-nainen oli Oy Swegon Ab:n Etelä-Suomen aluepäällikkö Pirjo Vanala. Valinta julkistettiin Hämeenlinnassa pidettyjen LVI-urakoitsijapäivien yhteydessä 10. marraskuuta 2011. Vanala on alan kokenut konkari ja lvi-ura alkoi vuonna 1973, kun hän keskikoulun käytyään sai Taloaines Oy:stä ”terävän tytön” paikan. Edellytys työpaikan saamiselle oli myös ruotsin osaaminen. Suomenkielisen työhaastattelun lopussa myyntipäällikkö kysyi Pirjolta  ”Så att fröken kan tala svenska?” ja ei niin vaativaan kielikokeeseen vastasi Vanala “ja”. Hän aloitti Taloaines Oy:ssä syyskuussa 1973,  ja edelleen Pirjo on samalla työnantajalla joskin yrityksen nimi on muuntunut matkan varrella muutaman kerran; ensin Stifab Oy:ksi ja sitten Swegoniksi. LVI -ura alkoi ruotsalaisten ilmanvaihdon päätelaitteiden ja amerikkalaisten anemostaattien eli tuloilmahajottajien myyjänä. Ala on kehittynyt valtavasti sitten 1970-luvun. Päätelaitteet olivat aluksi vain pieni sektori ilmastoinnista, mutta nyt niihin liitetään kokonaisia järjestelmiä, joihin sisältyy lvi-tekniikkaa ja automaatiota. Kehittyminen on ollut vauhdikasta ja mielenkiintoista, ja samalla se on vaatinut koko ajan lisää ilmanvaihtotekniikan opiskelemista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s