Stipendit – 2015

VUODEN 2015 STIPENDIAATIT

Tämän vuoden stipendit luovutettiin yhdistyksen kevätkokouksessa Sara Nordströmille
(Porvoon ammattiopisto) ja Saara Vänskälle (Tampereen ammattikorkeakoulu).

Sara Nordström ja Saara Vänskä

Naisopiskelijoita on edelleen alan oppilaitoksissa vain muutama prosentti. Sukupuolijakauma on näkyvissä LVI-alan lisäksi laajemmin teknisillä aloilla, muistuttaa Saara Vänskä, yksi stipendin saaneista opiskelijoista. Matematiikka, fysiikka ja muut luonnontieteet tulisi saada tytöille houkuttelevammiksi jo ala-asteella. Jos kiinnostus herää jo lapsuudessa, se parhaassa tapauksessa kasvaa vuosien myötä ja vaikuttaa uravalintoihin tulevaisuudessa. Ylipäätään tulisi lapsesta asti painottaa sitä, ettei ole erikseen miesten ja naisten töitä, vaan kaikki voivat tehdä kaikkea. Vänskä ja Nordström korostavat myös alan houkuttelevuuden lisäämistä erilaisilla markkinointitavoilla ja -foorumeilla.

Stipendiaateista niin palkituista kuin muistakin nuorista hakijoista heijastui vahva ammattilaisen ote, kertoo LVI-Naiset ry:n puheenjohtaja Maarika Maury. Tämän päivän nuorten vahvuuksia ovat ammatillisen osaamisen lisäksi erinomaiset yhteistyö- ja verkostoitumistaidot. He ymmärtävän myynnin sekä markkinoinnin niin ja ovat taitavia tietoteknisesti ja ymmärtävät myös sosiaalisen median merkitykseen työelämässä.

Rajat miesten ja naisten ammattien välillä ovat vähitellen kaventuneet ja se on positiivinen suuntaus, korostaa LVI-Naisten puheenjohtaja Maarika Maury. Naiset pärjäävät mainiosti alkujaan hyvinkin miesvaltaisilla aloilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s