Menestyvän (LVI) Naisen takana on mies

LVI-Naiset ry on halunnut vuonna 2015 antaa tunnustusta miehelle, joka on kannustanut naisia LVI-alalla. Ehdokkaiksi jäsenet saivat asettaa heitä itseään tai läheistään urallaan onnistumiseen rohkaissutta ja tukenutta miestä. Sanotaan, että menestyvän miehen takana on nainen, mutta yhtä lailla menestyvän naisen takana on mies.

Naiset nostivat esiin tarinoita mm. isästä, joka opetti matematiikkaa, pomosta, joka haastoi haasteellisiin tehtäviin ja näytti, että nainen pärjää tekniikan parissa hyvin, kolleegan, joka opasti ja kannusti työssä ja aviomiehen, joka tuki naisen edistymistä urallaan tai poikaystävän, joka tuki insinööriopiskeluja, inspiroivasta opettajasta, uralle kannustaneesta enosta ja niitä jotka ovat laittaneet naiset koville. LVI-Naiset haluavat kiittää kaikkia niitä miehiä, jotka ovat olleet tukena ja inspiraationa.

Ehdokkaiden joukosta jäsenistö valitsi Esko Tähden. Hänet koettiin sekä LVI-alan uranuurtajaksi että talotekniikan vahvaksi osaajaksi. Mutta ensisijaisesti hänet koettiin hienoksi mieheksi, jonka on sydän paikallaan ja äly kohdallaan, kertoo LVI-Naiset ry:n puheenjohtaja, Maarika Maury, valinnan perusteista. Tähti on jo saavuttanut kunniakkaan eläkeiän, mutta kehittää ja kehittyy aktiivisesti edelleen. Tähti on nostanut urallaan naisia näkyviin ja vastuullisiin tehtäviin. Kannustanut, uskonut naisiin ja antanut positiivista palautetta.

Tähti korostaa itse, että sukupuoli ei ole merkitsevä asia työelämässä, vaan kunkin osaaminen. ”Kun erilaisissa valintaprosessissa ovat kaikki mukana yhdenvertaisina, siten yrityksen työntekijöiden ammatillinen taso nousee. Parhaat tekijät ajattelevat positiivisesti ja osaavat tasapainottaa toimintansa. Naisenergia luo sitä positiivista pöhinää. En näe asiaa myöskään tasa-arvoasiana” summaa Tähti. ”Ahkeruus ja tyhmyys ovat pahin mahdollinen yhdistelmä, sukupuoleen katsomatta. Toisaalta, organisaation toiminnassa pitää olla eri tavalla ajattelevia, jotta positiivinen dynamiikka toimii. Se on vaan niin, että naiset tuovat erilaisia näkemyksiä miesten putkiajatteluun”, kommentoi Esko Tähti. “Kunhan vain miehet osaisivat niitä kuunnella” hän muistuttaa.

Lisätietoja:

Maarika Maury
Puheenjohtaja
LVI-Naiset ry
p.050-5900412

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s