Some-kurssi aloittelijoille Vol. 1

Ilmoittaudutaan kurssille, joka pidetään Onnisen Konalan tiloissa 20.1.2016,  avataan läppäriä, etsitään salasanaa langattomaan verkkoon, virtapistoketta latausjohdolle, haetaan kahvia, pientä purtavaa – odotellaan hetki, että kaikki ovat paikallaan ja sitten…

”SoMe on muutakin kuin kissa-videoiden tai ruoka-annoskuvien jakamista”  aloittaa Kissconsultingista illan kouluttaja Tuomo Meretniemi.

Edessä ilta LVI-Naiset ry:n ja Helsingin LVI-yhdistyksen (HeLVI) yhteiskoulutuksessa eli Sosiaalisen Median (SoMe) käytönalkeet aloittelijoille.

Facebook, Twitter, Linkedin, Whatsup ..  APUUUVA !  Lista olemassa olevista SoMen eri vaihtoehdoista ja käyttötavoista kasvaa taviksen mielessä järjettömiin määriin ja vaihtoehtoihin.
Mitä/miksi kannattaa käyttää? Mitä hyötyä? SoMe yksityishenkilönä, yrityksenä vai yhdistyksenä? SoMen merkitys ja käyttömahdollisuudet työssäni?  Miten valita juuri minulle sopiva/sopivat vaihtoehdot? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saimme vastauksen illan aikana.

Pääsimmekö tutustumaan näihin kaikkiin olemassa oleviin vaihtoehtoihin illan aikana? No emme todellakaan, sillä jouduimme taipumaan niin aikarajoitteen (3h) kuin lähes mahdoton tapahtuman edessä  -> Twitter, jonka käyttäjiä on n. 300 miljoonaa maailman laajuisesti – palvelin nurin! Siis oikeesti !!  Ja koko illan! Eli ei mitään yhteyttä eikä mahdollisuutta tutustua ko. viestintämuotoon.
Facebook ja Linkedin palvelimet onneksi toimivat ja moni näitä ennen ”nii maar kovast ” vastustanut taipui ja avasi oman tilinsä Tuomon avustuksella. Kehitystä ei voi estää !

Palaute kurssilaisilta oli todella positiivista – kouluttaja oli asiansa osaava, selkeäsanainen, kurssilla avoin ilmapiiri (lue: uskaltaa kysyä ”tyhmiäkin” kysymyksiä) ja ehdottomasti tätä tarvitaan lisää!

No mitäs sitä yleistä mielipidettä vastustelemaan – uusi kurssi,  sama taso = aloittelijat ->järjestetään 4.4.2016

Tästä ilmoitellaan lisää jäsenistöille lähiaikoina – edelleen sähköpostilla, mutta tulevaisuudessa … kuka tietää – suoraan verkkokalvoille??

Kouluttaja Tuomo Meretniemi