Some-kurssi aloittelijoille Vol. 2

Maanantaina 4.4.2016 kokoonnuttiin Halton Oy:n tiloihin Pasilaan SoMe-kurssin aloittelijoiden 2.vaiheeseen.  Mukana aiemmin nähtyjä naamoja ja muutama uusikin, seassa vannoutuneita SoMe-vastaanhangoitelijoita (lue: käännytettiin).  Kouluttajana leppoisa ja ah niin selkeäsanainen Tuomo Meretniemi!  Kaikki kurssilaiset pysyivät jälleen kerran loistavasti kärryillä kaikissa aihealueissa!

Kerrattiin edellisen kurssin antia sekä tutustuttiin uusin kanaviiin. Keskustelu polveili vilkkaasti eri SoMe-ohjelmien teknisistä toiminnoista käytännön esimerkkeihin.  Hämmästyttävää, että nykypäivänä aikuisten oikeesti joku elää sillä, että julkaisee erilaisista aamiaisruoista tekemistään kuvioista kuvia?!?

Miten sitten on soveliasta toimia SoMessa?
SoMe-etiketti ja intimiteettisuoja herätti monitahoisen keskustelun. Lakioppineet eivät ole pysyneet mukana kehityksessä, niinpä ei selkeitä määräyksiä siitä, millaisia kuvia saa julkaista eli ketä kuvassa ei saa näkyä ilman lupaa.  Julkisilla paikoilla voidaan nappailla kuvia ja julkaista niitä ilman, että edes tiedät olevasi kuvassa.

Kun julkaisemme asioitamme SoMessa,  on meistä useimmille vaikea hahmottaa vastaanottajakunnan laajuutta. Lisäksi se ymmärrys, että julkaistut asiat säilyvät ja ovat saatavilla määrittelemättömän ajan, ei ole selkeä meille kaikille.

Tuomon ohje: Käyttäydy kuten puhuisit puhelimessa bussissa tai junassa, mikä on täynnä muita matkustajia = paljon kuulijoita eli HARKITSE  toimiasi ja mieti mitä julkaiset – ei liian henkilökohtaisia asioita.
Nooh, tästähän luulisi meidän helposti  sisäistävän käyttäytymismallin, mutta…
Ken ei olisi koskaan joutunut bussissa tai junassa kuulemaan kanssa matkustajien mitä ihmeellisempiä puheluita/keskusteluja/riitoja ?

Kaiken kaikkiaan kurssi oli jälleen kerran antoisa. Kiitämme vetäjäämme, Tuomo Meretniemeä. LVI-Naiset ry toivottaa onnea ja hyviä tuulia kuuden vuoden purjehdusmatkallesi perheesi kanssa.
Jäämme odottelemaan postauksiasi!

Tuomon matkaan voi tutustua alla olevasta linkistä:
Kirkkonummelainen perhe lähtee kuuden vuoden maailmanympäripurjehdukselle

SoMe2_2016_02.JPG
IMG_0747.JPG
IMG_0748.JPG
SoMe2_2016_01.jpg