Stipendit -2016

VUODEN 2016 STIPENDIAATIT

LVI-Naiset ry palkitsee vuosittain palkinnut nuoria ja ansioituneita LVI-alan naisopiskelijoita. Tänä vuonna stipendiaateiksi valittiin:
– Anni Mäenpää  (Vaasan ammattiopisto)
– Kati Kuusisto    (Ammattiopisto Lappia).

Stipendiaateille oli valintaa varten annettu kaksi tehtävää, liittyen LVI-alaan ja naisiin, ja näiden vastausten sekä opettajien suositusten perusteella yhdistyksen hallitus teki valintansa.

Kati Kuusisto

Miksi LVI-ala sopii naisille siinä missä miehillekin? – kysyttiin hakijoilta. Molempien stipendiaattien vastaus oli: ”Miksi ei sopisi!” Mäenpää ja Kuusisto näkivät LVI-alan monipuolisena, luovana, työllistävänä ja paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjoavana kiinnostavana ala-vaihtoehtona. Tätä tietoisuutta ja LVI-alan imagon nostamista he toivoivat jaettavan enemmän jo kouluissa, alanvalintojen äärellä.

Stipendiaatit kehuivat myös opiskelun tasoa: päivät ovat monipuolisia ja teorian sekä käytännön osuudet ovat tasapainossa. Kansainvälisyys on niin halutessaan läsnä  jo opiskeluaikana – esim. Mäenpää suoritti osan työssäoppimisjaksostaan ulkomailla.
 

Anni Mäenpää

-> Klikkaa ja kuuntele Anni Mäenpään terveiset Tanskasta!

Enää ei edes fyysinen erilaisuus miehen ja naisen välillä ole esteenä. Nykymateriaalit, menetelmät ja koneet ovat kehittyneet työmailla helpottamaan töitä. Fyysisen työn lisäksi alalta löytyy työtä mm. suunnittelun, valvonnan ja myynnin parista.  

Rajat miesten ja naisten ammattien välillä ovat vähitellen kaventuneet ja se on positiivinen suuntaus, korostaa LVI-Naisten puheenjohtaja Maarika Maury. Naiset pärjäävät mainiosti alkujaan hyvinkin miesvaltaisilla aloilla.

LVI-Naiset ry onnittelee kaikkia hakijoita loistavan alan valitsemisesta ja toivoo heidän omalta osaltaan jakava tietoa LVI-alasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s