Syyskokous tekniikan museolla 12.10.2017

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin Helsingin Vanhankaupungin Tekniikan museolla 12.10.2017

Tutustuimme aluksi ”Tekniikan maa” näyttelyyn teknologian, teollisuuden ja alan innovaatioiden roolista 100-vuotiaan Suomen rakentajina. Näyttely kertoo tekniikan vaikutuksesta arkeen, työhön ja ympäristöön ja esillä ovat niin teknologian ja teollisuuden menneisyys, nykyisyys kuin tulevaisuus.

Suomalaiset usein identifioituvat kekseliääksi insinöörikansaksi ja tekniikan nopeiksi omaksujiksi. Suomen tarinaa ei silti ole koskaan aiemmin esitetty tekniikan näkökulmasta.

Kokous pidettiin museon kokoustiloissa ja siellä mm. valittiin jäsenet hallitukseen erovuorolaisten tilalle kaudelle 2018-2019. Erovuorossa olivat hallituksen 3 varsinaista jäsentä ja 2 varajäsentä. Kävimme läpi tulevan vuoden 2018 toimintasuunnitelman sekä tulo-ja menoarvion. Mietittiin myös mahdollisia aktiviteetteja ja koulutuksia ensi vuodelle. Ajatuksista, ideoista ja toiveista lähetetään koko jäsenistölle kysely tämän vuoden aikana.

Myös varainhankinnasta keskusteltiin ja perinteisen kalenterin rinnalle/tilalle alettiin miettiä vaihtoehtoja. Tästäkin laitetaan jäsenistölle ideointi-kysely.

Jo perinteeksi nousseen vuosittaisen lahjoituksen kohteeksi valittiin tälle vuodelle Tyttöjen talo Tampereelta.