Vuoden LVI-nainen 2018

Kaarina Honka on vuoden 2018 LVI-nainen

Vuoden LVI-Nainen 2018 on valittu! Voittajaksi nousi Kaarina Honka, joka on työskennellyt LVI- alalla yli kolmekymmentä vuotta, josta suurimman osan urakoinnissa.

Taipalsaarelta kotoisin oleva Honka muutti lukion jälkeen pääkaupunkiseudulle. Alun perin Honka valmistui rakennuspiirtäjäksi, mutta ajautui pian valmistumisensa jälkeen LVI-alan piirtohommiin. Sitä aikaa LVI-suunnitelmat tehtiin tussilla paperille ja kun tietokoneet rantautuivat alalle 80-luvun lopulla. Insinööriopinnot kiinnostivat ja niinpä hän valmistui LVI-insinööriksi vuonna 1992 Espoon-Vantaan teknillisestä oppilaitoksesta. Kun Hongalta kysyy miksi LVI-ala, saa hyvin tutun kuuloisen vastauksen: ”Vähän niin kuin vahingossa. Silloin kun valmistuin rakennuspiirtäjäksi, ei niille ollut kysyntää, mutta pääsin LVI-suunnittelutoimistoon töihin piirtäjäksi.”

Lapsena merikapteeniksi ja myöhemmin teininä lennonjohtajaksi haaveillut Honka aloitti urakoinnissa valmistumisvuonnaan 1992, alkuun projektihoitajana vientiprojekteissa ja vuonna 1997 Moskovassa työmaainsinöörinä. Venäjällä Hongan käsien läpi onkin kulkenut monta eri projektia ja käteen jäi ulkomaan kokemuksen lisäksi myös venäjän kielen taito. Vientiprojekteista kotimaahan palattuaan Honka on toiminut eri yrityksissä LVI-urakoinnissa projektinhoitajana ja projektipäällikkönä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2005 lähtien.

Hongalla on pitkä ja kunnioitettava ura LVI-alalla. Äänestäjien kommenteista kuulee arvostuksen ja Honka kehuttiinkin osaavaksi ja rohkeaksi naiseksi miesvaltaisella alalla.

”Näiden lisäksi yhdistyksemme arvot, yhteistyö, luovuus ja pilke silmäkulmassa, yhdistyvät kaikki tämän vuoden LVI-Naisessa ” toteaa Katja Hakoneva, LVI-Naiset ry:n puheenjohtaja. 

Vapaa-ajallaan matkailuintoilijaksi tunnustautuva Honka kertoo, että vähintään pari reissua pitää tehdä joka vuosi. Tämän harrastuksen lisäksi häneltä sello. Aiemmin hän on soittanut selloa enemmänkin, mutta nykyään aikaa siihen löytyy valitettavasti vähemmän. Ehkä sitten joskus myöhemmin tähänkin löytyy aikaa.

Vaatimattomana ihmisenä tunnetun palkinnonsaajan ajatukset ja tunteet palkinnosta olivat alkuun vähän ristiriitaiset, mutta päällimmäisiksi jäi ilo ja kiitollisuus. ”On todella suuri kunnia saada tällainen huomionosoitus” kiittää Honka.  

Kun Hongalta kysyy suosittelisiko hän LVI-alaa naisille, vastaus tulee epäröimättä: ”Ehdottomasti suosittelen! Ala on mielenkiintoista ja haastavaa, eikä täältä työt ole ihan heti loppumassa.” innostaa Honka. Sillä talotekniikan pitää toimia, oli taloudellinen tilanne mikä hyvänsä tilanne mikä hyvänsä. Sisäilma, minkä parissa Honka työskentelee, onkin yksi tämän päivän kuumimmista puheenaiheista.

”Olemme yhdistyksessä iloisia siitä, että olemme saaneet palkita vuosittain LVI-alan eri osa-alueilta ansioituneita naisia. Ala on haastava, mutta menestyneitä naisia löytyy paljon, vaikka kaikkia emme voikaan palkita ” kiteyttää Hakoneva.

Lisätietoja
Katja Hakoneva
Puheenjohtaja
LVI-Naiset ry
p. 050-3324956

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s